Bouwzaken

14 juni 2019

De laatste weken brachten ons tegen-slagen die veel aandacht vragen van de bouwcommissie.

Eerst vernamen we al van de gemeente Barneveld dat er mogelijk een andere school in de aan ons toegezegde locatie zou komen. Vervolgens lazen we in de krant dat het JFC uit Barneveld volgend jaar gehuisvest wordt in het oude gebouw van de Fraanjeschool. Dat gaat dus aan onze neus voorbij. Het hemd is nader dan de rok, zegt het spreekwoord. Wij horen tenslotte niet bij de gemeente Barneveld maar bij Ede. Dat is tegenvaller 1.

De tweede tegenvaller liegt er ook niet om. Afgelopen dinsdag was er een gesprek met de gemeente Ede. Zij hebben in dat gesprek aangegeven dat de kostenraming veel te hoog uitvalt. De bouwcommissie zal of flink moeten zien te bezuinigen op de plannen of de bouw wordt met een jaar uitgesteld. We beraden ons nu op de te nemen stappen. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat we een enorme bezuiniging kunnen realiseren.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.