Coronaregels

19 maart 2021

Het RIVM heeft zoals bekendvoorschriften gegeven bij het weeropenstellen van de scholen. Hierondertreft u de regels ter herinnering aan:

Extra maatregelen
Om de verspreiding van het virus te voorkomen, gelden er extra maatregelen op basisscholen. Naast deze extra maatregelen moet iedereen zich aan de basisregels houden. Dat is de beste manier om verspreiding van het virus te voorkomen.

Kinderen met verkoudheidsklachten blijven thuis
Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen met klachten niet naar school of naar de voorschoolse- en buitenschoolse opvang en blijven thuis. Dit geldt zowel bij milde klachten (loopneus, verkoudheid, niezen en keelpijn) als bij zware klachten (veel hoesten, koorts of benauwdheid).

Uitgezonderd zijn kinderen die:
- af en toe hoesten;
- bekende chronische luchtwegklachten hebben;
- bekend zijn met astma of hooikoorts zonder koorts en/of benauwdheid;
- nieuwe klachten passend bij COVID-19 ontwikkelen <8 weken na de eerste ziektedag (of testdatum bij een asymptomatisch infectie) van een bevestigde SARS-CoV-2-infectie.

Deze kinderen mogen wel naar school en de voorschoolse- en buitenschoolse opvang, tenzij de klachten verergeren of nieuwe klachten passend bij COVID-19 ontstaan.

Brengen en halen
Voor groep 1 tot en met 6 geldt dat één ouder/verzorger het kind mag brengen en halen. Daarbij blijven zij buiten de school, houden 1,5 meter afstand. Het advies is om een mondkapje te dragen. Kinderen van groep 7 en 8 komen zoveel mogelijk zelf naar school.

Quarantaine
Bij een besmetting gaat de hele klas vijf dagen in quarantaine. Bij een negatieve test kunnen kinderen na vijf dagen weer naar school komen. Als er niet getest wordt, moet het kind nog vijf dagen in quarantaine blijven. De leerlingen die thuis zitten krijgen een huiswerkpakket mee naar huis waar ze zelfstandig aan kunnen werken.